در طول دوران حرفه ای کاریم، خیلی زیاد درمورد گودی کمر ازم سوال پرسیده شده و مشاوره درخواست شده.
من هم بطور کل خیلی وسواس دارم نسبت به جواب هایی که برای مخاطبین و مراجعینم دارم. برای همین هر بار که با همچین کِیسی مواجه میشم، برمیگردم از الف الفبای کتاب اول دبستان شروع میکنم و میخونم و با یک دیدگاه تازه، مبتدی، و بی تجربه شروع به یادگیری میکنم و پیش میرم و به مرور مقالات حرفه ای تر و سرچ های گسترده تر و همینطوری تا جایی که به یک حدی از اطمینان نرسم، جوابی به کسی ارائه نمیکنم.
چند وقت پیش باز هم درمورد گودی کمر ازم سوال پرسیده شد و من هم دوباره کتاب فارسی اول دبستانم رو آوردم و شروع کردم به یادگیری هجای عبارت گودی کمر و رفتم تا الی ماشا الله …
(توی پرانتز ذکر میکنم که وقتی با دیدگاه مبتدی شروع به مطالعه و یادگیری میکنم دلیل نمیشه به زور تمام دانش قبلی رو نادیده بگیرم، بلکه هر بار که جدید مطالعه میکنم، میفهمم که چقدر دیدگاهم پیشرفته تر شده و حتی از توی مطالب خیلی ساده تر که بارها مطالعه کردم میتونم چه مفاهیم عمیق تری رو درک کنم. مفاهیمی که سری های قبل ساده انگاشتم. پیشنهاد میکنم شما هم از تکرار نه تنها صرفنظر نکنید، بلکه استقبال کنید از تکرار کردن دانش، بخصوص اون بخشی از دانش که براتون شیرین بوده و هست.)
بگذریم دیگه واقعا بریم سراغ گودی کمر.
اینو میخواستم بگم که، توی تمامی این سالها و در تمامی دفعاتی که درمورد گودی کمر تحقیق و مطالعه کردم، به یک موضوع مشترک برخوردم و اون هم این بود که گودی کمر اونقدرا مشکل ساز نیست. به عبارت بهتر، در مجامع علمی و پزشکی، خیلی حساس و حاد ازش نام برده نشده. هرچند بیلیون ها مقاله و تحقیق درموردش وجود داره ولی تمامی اونها اشاره کردند که گودی کمر بطور معمول منجر به عارضه ها و مصدومیت های جدی تر که جبرانشون هم دشوارتره، نمیشه. (بعنوان مثال آن دسته کمردردهای ناشی از فتق دیسک در صورت پیشرفت، ممکنه منجر به قطع عصب یا فلج عضو بشه.
و یا انحرافات ناحیه لگن که ممکنه منجر به اختلال در عملکرد حرکتی و آرتروز زانو بشه که اون هم به ندرت قابل بهبوده)
از سوی دیگه، عزیزانی که دچار گودی کمر (که نتیجه تغییر بالانس اسکلتی- عضلانی هست) هستند، بطور جد میخوان که یه تغییری ایجاد کنند و بهبودی بوجود بیارن و دلایلی هم پشت این اصرار وجود داره مثل:
* شکل ظاهری اسکلتشون رو دوست ندارند.
* دردهای ناشی از گرفتگی عضلانی در ناحیه فقرات تحتانی رو بطور مرتب تجربه میکنند.
* ترس از پیش روی و منجر شدن به صدمات حاد عصبی فقرات اذیت شون میکنه.
در ارتباط با مورد اول یعنی شکل ظاهری ناشی از گودی کمر میشه گفت قابل درک و پسندیده هست که به شکل ظاهری اسکلت تون اهمیت بدین و برای بهبودش تلاش کنید. از طرفی این بشارت رو هم میشه داد که گودی کمر برای بعضی از عزیزان خیلی هم زشت نیست. میشه گفت بهشون میاد چرا که باعث ایجاد برآمدگی و قوس هایی در اندامشون میشه که بخصوص در خانوم ها شاید بشه گفت به جذابیت زنانه شون اضافه هم میکنه.
مورد دوم و سوم یعنی درد و اضطراب ناشی از گودی کمر، بطور عام باهم همراه هستند. یعنی کیس های گودی کمر، دردهای ناشی از گرفتگی های عضلات ناحیه کمری مثل زنگ خطری مدام در گوششون زنگ میزنه و تهدیدشون میکنه که یه کم دیگه بگذره من زدم پوکوندمتا!!
در این مورد هم، طبق همون مطالعات پایه تا پیشرفته، با درصد اطمینان خاطر خوبی می گم که جای نگرانی نداره. چرا که گودی کمر بطور معمول چندان با کمردرد های عصبی مرتبط نبوده. (کمردردهایی که ناشی از تحت فشار قرار گرفتن یا صدمه دیدن عصب های متصل به نخاع صورت رخ میده)
اما این خیال راحتی ها رو ندادیم که بیخیال بشیم و براش تمرین نکنیم. درواقع مستنداتی هم هست که میگه عزیزانی که دچار گودی کمر هستند باید از همین امروز تا هزار و چهارصد سال آینده که ایشالا عمر میکنند، تمریناتشون رو حفظ کنند. نه صرفن برای بهتر شدن سریع فرم کمر یا جلوگیری از ترس های غیرواقعی از آسیب های احتمالی، که گاهی ذهن رو به مخاطره میکشه، بلکه برای:
- جلوگیری از پیشرفت انحراف و ممانعت از سرایت آن به سایر اندامها. و
- کاهش دردهای جسته و گریخته و درنتیجه افزایش کیفیت تجربه زندگی.
پس لطفا، نگران بودنتون نسبت به گودی کمر رو کنار بذارید، بدونید که حتی با وجود قوس اضافی در ناحیه تحتانی فقرات،هم زیبا هستید و هم خطری در کمین تون نیست. بعد از اینکه نگرانی ها رو کنار گذاشتید، در ادامه با من همراه بشید تا گودی کمر رو باهم بشناسیم و براش تمرین کنیم و روز به روز بهتر و بهتر بشیم.
گودی کمر
وقتی دو نفر تازه همدیگه رو میبینند و میخوان آشنا بشن، اولین چیزی که از هم میدونند، اسم و فامیلشونه. برای همین ماهم ابتدا با اسامی دوست عزیزمون گودی کمر آشنا میشیم.
گودی کمر رو توی خونه همون گودی کمر صداش میکنند ولی توی مجامع علمی در بین فیزیوتراپیست ها با نام چرخش رو به جلوی لگن یا Anterior Pelvic Tilt شناخته میشه و در جوامع پزشکی ایشون رو سندروم ضربدری تحتانی یا Lower Crossed Syndrome صداش میزنند.
به به چه عالی چه اسامی برازنده ای، حالا ما که قصد ازدواج داریم و میخوایم باهاش بیشتر آشنا بشیم، یه چندتا قرار دیگه توی کافه های مرغوب سطح شهر میذاریم و سعی میکنیم با گودی کمر بیشتر آشنا بشیم.
چرخش قدامی (رو به جلو) لگن Anterior Pelvic Tilt
بسیار خب، روزِ قرار فرارسید و الان توی کافه نشستیم. گودی کمر هم جلومونه.
بیاید ببینیم این اسم طولانی و با مسمّایی که داره یعنی چی؟
این اسم (چرخش قدامی لگن)، گودی کمر رو به جای تمرکز روی نگاه به فرم کمر -که بخشی از فقرات محسوب میشه- از زاویه کنار و فقط به لگن نگاه میکنه. بر اساس منطق این اسم، زمانی که شخصی دچار گودی کمر میشه، با توجه به این اسم، کمر نیست که قوس اضافه برداشته، بلکه لگن هست که رو به جلو چرخیده و بعد فقرات رو هم با خودش کشیده و فقرات ناحیه کمر هم برای اینکه بتونه با طبقات بالاتر خودش هارمونی ایجاد بکنه و بدن رو استوار حفظ کنه، قوس خودشو بیشتر میکنه.
من یه عکس از گودی کمر از نمای کناری دارم به شما نشون میدم، به شناخت بهترتون کمک میکنه، فقط به کسی نشونش ندین. از گوشی شوهر عمه اش دراوردم.
بسیار خب دیگه زیاد نگاه نکنید زشته.
با دیدن این عکس شاید بگین خب این لگن که به جلو بچرخه، گودی فقرات کمر باید باهاش کشیده بشه جلو و کمتر بشه. اینجا باید به اون قسمت انتهایی دنبانچه یا سَکروم نگاه کنید و بدونید که فقرات چسبیده به اون هست، پس با یه قدرت تصور خوب میتونید متوجه بشید که وقتی فقرات به جلو بچرخه انتهای سکروم (دنبانچه) رو به عقب و بالا میچرخه و فقرات کمری گود تر میشه.
حالا اگر هنوز هم قصدتون خیره و میخواید بیشتر با گودی کمر آشنا بشید، یه قرار دیگه بذارید یه کافه ی دیگه و یه مرحله آشنایی رو فراتر ببرید.
سندروم ضربدری تحتانی Lower Crossed Syndrome
اسم سندروم که میاد آدم تن و بدنش مور مور میشه، ولی نگران نباشید. به هر حال ازدواج و روابط همینطوریه دیگه، بهترین فرشته های ویکتوریاز سیکرت هم معایب و نواقص و سندرومای خاص خودشونو دارند. پس نگرانی بره، شما بیاید ببینیم این سندروم چی چی هست؟
سندروم ضربدری تحتانی یک آدرس خیلی کامل و به یاد ماندنی درمورد گودی کمر به ما میده. به ما نشون میده چطور باید ازش مراقبت کنیم. بیاید از انتها به ابتدا براتون رمزگشایی کنم.
تحتانی که یعنی پایینی، و اینجا به قسمت پایین فقرات یا همون کمر اشاره میکنه. ضربدری هم یک ضربدر از زاویه نیم رخ به مرکزیت لگن هست که یکی از خطوط ضربدر نشانگر ضعف و دیگری نشانگر قدرت مضاعفه. یه عکس هم از سندروم ضربدری دارم نشونتون میدم بین خودمون بمونه.
توی این تصویر لگن رو هم براتون حذف کردم تا به درک بهتر اسم قبلی هم کمکتون کنه. اما درمورد سندروم ضربدری همونطوری که میبینید، دو سر یک خط ضربدر که منتهی به کمر و جلوی ران هستند، به ما میگن این عضلات، زیادی کیپ شدند و نیاز دارند یه کم تارهای عضلانی شون از هم گشوده تر بشه (و ظرفیت ذخیره انرزی شون بالاتر بره). از طرف دیگه دو سر خط منتهی به شکم و پشت ران، بیانگر ضعف قدرت انقباضی عضلات هستند و به ما میگن که باید تارهای عضلانی رو قوی تر، منقبض تر، و پرانرزی تر کنیم. در نتیجه باید تمامی گروه های عضلانی در این ناحیه به حالت تعادل دربیان تا گودی کمر حالش خوب باشه و ما هم خوشحال و بی درد باشیم.
دیدن ترس نداشت؟ سندروم که میگن حرف بدی نیست اصلن، به معنی نشونه است.
حالا که با اسم و رسم گودی کمر هم آشنا شدین، لطفن اگر آقا هستین برید کافه رو پرداخت کنید برید خونه و برای قرار های بعدی برنامه ریزی کنید. اگرم خانوم هستید، تشکر کنید و لبخند بزنید و برای قرارهای بعدی روی باز نشون بدین.
شاید توی مسیر برگشت از قرار کافه، دارید به این فکر میکنید که، حالا من فهمیدم این نشونه ها رو ولی، چطور میتونم عضلات دو طرف ضربدر رو تقویت کنم و به حالت بالانس دربیارم؟
آفرین بهتون، شما فرد باهوشی هستید، ولی عجله نکنید. توی روابط اگر خیلی هم بخویاد تلاش کنید همه چیزو زود تند سریع بهبود بدین و ایده آل کنید، از هول حلیم میوفتین تو دیگ و میسوزید، جدی میگم میسوزید. دیدم که میگم. هنوز نیازه که با گودی کمر آشنا بشید، برای جانفشانی زوده.
عوامل منجر به گودی کمر
حالا وقتشه ببینیم که گودی کمر چی شد که شد گودی کمر؟ از اول گود بود؟ کسی انگولکش کرد گود شد؟ یا چی؟
عواملی که بطور معمول باعث پدید اومدن گودی کمر میشن عبارتند از:
سن و سال
دفرمیتی های مادرزادی
عادات ناصحیح حرکتی و پاسچری شامل نشستن و ورزش با تکنیک غلط
گودی کمر و تاثیر سن و دفرمیتی های مادرزادی
درسته که سن فقط یه عدده ولی به هر حال فرایند افزایش سن، تغییراتی رو هم در بدن ایجاد میکنه که بطور مختصر میشه به ضعیف شدن عضلات و ایمبالانس شدن عملکرد عضلات اشاره کرد که هر دوی این موارد در گذر سالها میتونن بی اهمیت باشن، فقط اگر شخص بطور مرتب و اصولی تمرینات ورزشی هدفمند داده باشه.
دفرمیتی های اسکلتی مادرزادی هم مقوله ی بسیار وسیع و گسترده ای از علم پزشکی و زیرشاخه مامایی رو به خودش اختصاص میده و بنده اظهار نظر قطعی نمیکنم. اما بطور کل میتونم با اطمینان بگم، در این مورد هم، تمرین کردن در جهت بهبودی، خیلی بهتر از رها کردن دفرمیتی به حال خودشه.
بروز گودی کمر در اثر عادات ناصحیح پاسچر و حرکت
اگر کتاب اثر مرکب از آقای دارن هاردی رو مطالعه کنید، به خوبی براتون توضیح میده که عادت ها وقتی در چرخه ی زمان قرار میگیرند، چطور اثرشون بطور تصاعدی زیاد و زیادتر میشه. بعنوان مثال اگر امروز اولین سیگار عمرمو کشیدم، یک امتیاز منفی میگیرم، فردا اگر همین یک دونه سیگار رو مصرف کنم، به جای یک پوینت منفی دو پوینت منفی میگیره، پس فردا باز هم همین یک دونه سیگار نه یکی نه دوتا نه سه تا بلکه چهار پوینت منفی میگیره. این پوینت های منفی میتونه نشانگر تاثیر مخرب و یا تاثیر مطلوب یک عادت در زندگی هر فرد باشند.
در زمینه ی اصلاح ساختار قامت هم این قانون صدق میکنه. شما اگر یک روز غلط راه برید (یا نامناسب بنشینید یا هر عادت ناصیحیح دیگه مربوط به عضلات و اسلکت بدن)، یک پوینت انحراف در اسکلت تون ثبت میشه که خیلی قابل اغماضه و اگر تکرار نشه، اثرش خیلی سریع حذف میشه چون بدن خودش رو بازسازی میکنه. ولی اگر این غلط راه رفتن به اندازه ی یک ماه این عادت رو تکرار کنید، طبق فرمول تصاعد هندسی، چیزی حدود پانصد میلیون پوینت منفی ثبت میشه. (این اعداد فقط برای اینه که تاثیر تصاعدی بودن و جمع شدن عادت ها رو بهتر درک کنید) تصور کنید که تاثیر این پانصد میلیون پوینت چقدر بیشتر از اون یکی یا چهار پوینت اولیه اس و همچنین معکوس کردن تاثیر این پانصد میلیون چقدر دشوارتر و زمان بر تره. پس همونطوری که دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدنه (که هیچ ربطی به موضوع ما نداره)، پیشگیری هم خیلی بهتر از درمانه.
اینجا توجه تون رو به چند مثال مرسوم از عادت هایی که منجر به گودی کمر میشن یا تشدیدش میکنند میزنم:
گودی کمر و مهندس جمالی پشت میز نشین
آقای جمالی کارمند بسیار باهوش و خبره ی یکی از شرکت های بنام خوب با رتبه ی اجتماعی بالاست. ایشون ساعت های زیادی از کار خودش رو پشت میز و روی صندلی سپری میکنه و به خدمتگزاری میپردازه. از طرفی بسیار به ظاهر خودش اهمیت میده و سعی میکنه همیشه حواسش رو جمع کنه تا صاف روی صندلی بنشینه تا هم زیبا و قد بلند به نظر برسه و هم اینکه در آینده دچار انحرافات اسکلتی فقرات (شامل قوز و گودی کمر و غیره) نشه. پس درنتیجه مدام سعی میکنه خودش رو صاف کنه. ولی یه اشتباهی میکنه آقای جمالی که باعث میشه علیرغم رعایت کردنش، دچارتر بشه به گودی کمر.
ایشون وقتی فقرات خودش رو صاف میکنه، عضلات پشت کمرش رو منقبض میکنه تا ستون فقراتش صاف بشه. خب به نظر کارش درست میاد ولی منقبض کردن عضلات پشت وقتی در فرمول تصاعد هندسی قرار بگیره، بالانس عضلانی رو در ناحیه اطراف لگن و کمر خراب میکنه. بدین ترتیب که عضلات کمر بسیار منقبض و پر از انرژی تخلیه نشده میشن و عضلات سمت مقابل یعنی قسمت شکم، حوصله سر رفته و تنبل و وارفته میشن. و این دقیقا میشه همون سندروم ضربدری تحتانی که بالا باهاش آشنا شدیم.
چاره چیه؟ اول از همه اینکه باید بدونیم برای صاف نشستن، باید عضلات عمقی شکم و لگن منقبض بشن نه عضلات سطحی کمر. برای منقبض کردن عضلات عمقی شکم و کمر یا همون کور ماسلز، باید تصور کنید که شبونه رفتین خونه مردم دزدی و توی تاریکی دستتون خورده به چارچوب در و یه صدای ریزی از درومده. حالا شما ترسیدین و میخواید ساکت ترین جالت خودتون باشید در عین حالی که تا نهایت ممکن چسبیده به دیوار و ریز و باریک بمونید. باید نفس تون رو از شکم خالی کنید و فقرات تون رو از شکم منقبض کنید و صاف و قد بلند بایستید تا صاب خونه بیدار نشه. (مثال مسخره ای که نبود؟ بود؟ نبود.)
گودی کمر در ورزشکاران تناسب اندام
بعضی از ورزشکارای عزیز تناسب اندام، شدن حکایت اون ضرب المثل که میگه اومدیم ابروشو درست کنیم زدیم چشمشم کور کردیم. اینا میان اندامو بسازن، اسکلت و ساختارو میپوکونن. چرا؟ به خاطر تکنیک های اشتباه در اجرای تمرینات ورزشی. بعنوان مثال یکی از اشتباهات رایج اینه که موقع اجرای حرکت اسکوات (بشین پاشو) باسن رو قوس زیادی به عقب میدن و در کوتاه مدت باسن شون قلمبه هم میشه و خوشحالم هستند ولی در دراز مدت درد سراغشون میاد و پف غرور و باسنشون رو باهم میخوابونه.
برخی از عزیزان طوری وزنه روی دوش شون میذارن و با ضرب موزیک اسکوات میرن و باسَنو میدن عقب یه طوری که آهنگر اونطوری به آهن نمیکوبه.
وقتی فردی وزنه ای روی شونه های خودش قرار میده و اسکوات اجرا میکنه، اگر قوس اضافی در کمرش ایجاد کنه، به مرور زمان سَکروم یا همون دنبانچه زاویه اش نسبت به لگن تغییر پیدا میکنه. زمانی هم که این زاویه تغییر پیدا کنه، فقرات رو هم با خودش میچرخونه و درنتیجه چرخش رو به جلوی لگن شروع به شکل گیری میکنه و کم کم تثبیت میشه.
یک مثال دیگه از ورزشکاران تناسب اندام که منجر به گودی کمر میشه، زیاد از جد کار کردن با دستگاه لَت هست. همون دستگاهی که قراره زیربقل های شما رو پهن کنه و عملکردی شبیه به بارفیکس ولی در حالت نشسته داره. وقتی عضله زیربقل زیادی قوی بشه و عضلات متقارن با اون به خوبی تمرین داده نشن، این عضله میتونه درجه به درجه فقرات شما رو در جهت عمودی جمع کنه و این جمع شدن فقرات، به خاطر شکل اورجینال فقرات که قوس هایی در خودش داره، باعث زیاد شدن زاویه این قوس ها میشه و یکی از این قوس های طبیعی، همون قوس کمره که وقتی زاویه اش زیاد بشه، میشه گودی کمر. پس اینقدر به بدنسازی بصورت جزیی نگاه نکنید. با یک متخصص تمرین کنید نه هر خر زور قلمبه.
تمرینات اصلاحی گودی کمر
اگه منو به حال خودم ول کنید تا صبح براتون درمورد زیر و بم گودی کمر و فقرات و غیره و ذلک حرف میزنم و سرتونو درد میارم. ولی نوبتی هم که باشه نوبت شماست، که تمرین کنید.
پس از اینجا به بعد بخش به بخش تمرین میکنیم و من هم درمورد تمرینات براتون میگم و مینویسم. قبول؟ آماده برای تمرین …
بهبود فرم کمر با تمرین چرخش لگن
برای بهبود گودی کمر یک تمرین داریم شاه نداره. جدی میگم. این تمرین خیلی ساده، مسخره و البته حوصله سر بر به نظر میرسه ولی از شما عزیزان خواهش میکنم زیر حوصله تون رو کم کنید سر نره و این تمرین رو هر روز انجام بدین.
منظقی که این تمرین رو تا این حد مهم کرده اینه که به شما (یا هر فرد دارای گودی کمر) یک درک عمقی و حسی بهتر از وضعیت لگن و کمر میده. اکتیو کردن آگاهانه ی عضلات عمقی و سطحی اطراف لگن، تبادلات سیگنالی بین مغز و نخاع ایجاد میکنند و در نتیجه آگاهی بهتر از وضعیت لگن حاصل میشه. این تبادلات سیگنالی به مرور زمان مسیرهای بزرگتری بین سیستم عصبی و عضلات این ناحیه برقرار میکنند و درنتیجه فرد در طول تمامی فعالیت های روزمره، بطور اتومات این عضلات رو بهتر و در جهت بهبودی استفاده میکنه.
تمرین عضلات عمقی شکم و کمر برای بهبود کمر درد
عضلات عمقی که ثبات دهنده های لگن و کمر هستند در افراد عادی قبل از اینکه حرکت صورت بگیره اکتیو میشن و ثبات رو در ناحیه ایجاد میکنند. وللی به طور شگفت انگیز و جالبی، این اکتیو شدن عضلات عمقی در افرادی که دچار کمردرد هستند، با تاخیر صورت میگیره. این تاخیر در عملکرد، به خودی خود میتونسته عاملی برای شروع کمردرد بوده باشه و یا حتی عاملی برای تشدید شدنش. به همین خاطر در این بخش دو تا از ثبات دهنده های اصلی ناحیه کمر رو مورد هدف قرار داده و تمرین میدهیم.
عضله مولتیفیدوس: این عضله مثل کوک های خیاطی که دو قسمت پارچه رو به هم گره میده، ستون فقرات کمر رو به هم متصل میکنه. هر یک عضله روی یکی از مهره های کمر سوار میشه و در کنار هم گروه عضلانی مولتیفیدای رو تشکیل میدن و به زیبایی مهره ها رو به هم متصل میکنند.
عضله ترنسورس ابدومینیس: این عضله بسیار وسیع، عمقی ترین عضله ناحیه شکم هست که ظاهری شبیه به کمربندهایی که داروخانه ها برای کمردرد میفروشند داره ولی خیلی ظریف تر و با طراحی بهتر. تارهای افقی این عضله از قفسه سینه شروع شده و تا پایین لگن ادامه پیدا میکنند. وظیفه این عضله ایجاد ثبات در تنه و کمر و نیز نگهداری احما و احشا داخل شکم میباشد. (یعنی دل و روده رو میگیره نمیذاره بیرون بزنند. به همین خاطر افرادی که شکمشون زیادی بیرون میزنه باید روی این عضله بیشتر کار کنند تا شکم شون داخل تر بمونه - فارغ از چربی شکمی)
تمرین اسلینگ مورب جلویی برای بهبود هایپرلوردوزیز
اسلینگ به معنای طناب هست. سیستم های اسلینگ در بدن انساس سیستم های پیچیده ای هستند که در نهایت هارمونی حرکتی و اسکلتی رو براورده میکنند.
یکی از این طناب های هارمونی ساز در بدن، رشته ی عضلات و بافت های مورب قدامی هست. تمرین زیر به خوبی این رشته باقت ها رو فعال میکنه و ااندام شما رو به هارمونی و زیبایی نزدیکتر میکنه.
کشش کشنده های ران برای بهبود کمردرد
هروقت میگم کشش کشنده های ران یاد اون جمله ی معروف میوفتم که میگه کشتم شپش شپش کش شش پا را. یه جورایی بی ربط هم نیست. چرا که تمرین کشش کشنده های ران میتونه در بسیاری از کیس ها (نه فقط گودی کمر) کشنده ی کمردرد باشه. پس تمرین زیر رو جدی بگیرید و اگر تمرینات بیشتری میخواید عبارت زیر رو سرچ کنید و ویدیوها و تصاویرش رو مشاهده کنید.
کشش ریلکسی عضلات کمر
در پایان تمرینات هم همیشه دوست دارم بریم سراغ ریلکسی. از همین رو تمرین ساده ی زیر که باز هم شاید ساده و حوصله سر بر به نظر برسه رو بهتون پیشنهاد میکنم که هر روز انجام بدین چرا که به کاهش درد و بهبود جریان خون در ناحی مورد نظرمون در بدنتون کمک میکنه و به مرور زمان فرم کمرتون رو هم بهبود میده.
فواید گودی کمر در ورزشکاران
به هر حال اینقدر از گود یکمر گفتیم و گفتیم و دوسش نداشتیم، بیاید یه کم هم از خوبیای گودی کمر بگیم که چه کمک هایی میتونه بکنه.
بذارید سریع و ساده بگم
ورزشکاران وزنه برداری اغلب هایپرلوردوتیک هستند یعنی گودی کمر دارند. این گود شدن کمر در طول تمریناتشون به وجود میاد و بدنشون اونطور فرم میگیره به خصوص اینکه همه روزه با وزنه های سنگین دست و پنجه نرم میکنند. این گودی اضافه در کمر باعث میشه لگن شون فضای چرخش رو به جلوی بیشتری داشته باشه و اونها بتونن سرعت و قدرت و در نتیجه توان بیشتری تولید کنند. و این همه توان مضاعف همه از ناحیه لگن تولید میشه. واقعن جالب نیست که طراحی لگن طوریه که اینقدر تولید توان بالایی میتونه داشته باشه و ما در روزمره زندگی از این منبع بزرگ انرزی استفاده نمیبریم.
گودی کمر و اسپاندیلولیستزیس
اسپاندیلولیستزیس بیانگر شرایطیه که مهره های کمر یکی شون از روی یکی دیگه سر بخوره. فشار میاد به چندجا ولی این جا فقط از دیدگاه گودی کمر خدمتتون عرض میکنم که گودی کمر شانس ابتلا به اسپاندیلولیستزیس رو هم بالا میبره و این به تنهایی میتونه بهونه خوبی برای شروع تمرینات تون برای گودی کمر در سلامت فول باشه.
شانس خوب شدن گودی کمر
من همیشه معتقدم بهتره مراجعین و مخاطبینم با گرمای حقیقت کمی سوزانده بشن تا با سرمای مخفی کردن حقیقت خنک بشن. به همین خاطر میخوام بگم که شانس خوب شدن کامل گودی کمر خیلی بالا نیست. ولی شک ندارم که با تمرین کردن مستمر و مستمر، نتایج فوق العاده ای حاصل میشه که در نتایج هیچ تحقیق و تجربه ای نیست.
از طرف دیگه اما، بهبود دردها و گرفتگی های ناشی از، یا مرتبط با گودی کمر در عرض زمان کمی حاصل میشه و با حفظ تمرینات بهتر و بهتر میشه و میمونه.
در پایان از همه عزیزان دعوت صمیمانه میکنم که برای تثبیت عادت روتین ورزش و آرامش در زندگی شون، اپلیکیشن سلامت فول رو نصب و به طور روزمره ازش استفاده کنند.