تاثیر فرم نشستن بر درد کمر
شاید باورتون نشه، ولی نحوه نشستن تاثیر زیادی بر فرم تمام بدن داره و همچنین نقش بسزایی در بروز یا محو دردهای فقراتی ایفا میکنه. و البته بله، تمام بدن. (ویدیوی تمرین در انتهای مطلب)
ستون فقرات
ستون فقرات بدن انسان شامل ۳۶ مهرهی ریز و درشت میشه که از جمجمه تا لگن امتداد داره. شکل و سایزهای مختلفی از مهره ها در طول این زنجیره ی به هم پیوسته دیده میشه و نوع قرارگیری این مهره ها در کنار هم طوری طراحی شده که اصلا قابل وصف نیست که چقدر عالیه فقط به عنوان یک نمونه میتونم بگم این طراحی باعث میشه تا جمجمهی به اون سنگینی با اون محتویات ارزشمندش بدون هیچ مشکلی (حتی بدون اینکه احساساش کنیم) در راس بدن سوار باشه و همچنین یک عالمه قابلیت حرکتی منحصر به فرد در اختیار انسان بگذاره. میشه گفت یکی از گزینه های اصلی که انسان رو از سایر جانوران متحرک منحصر به فرد و پیشرفته تر میکنه، همین ستونه.
بخشی از این طراحی منحصر به فرد مربوط به منحنی های مختلف در طول فقرات و در ناحیه گردن، شانه و کمر هست. بطور متناقضی میشه گفت برای اینکه ما راست بایستیم، فقراتمون باید خم باشند.
فقرات یک فرد سالم از لحاظ پاسچرال (ساختار قامتی) همونطور که گفتیم در ناحیه گردن، شانه و کمر دارای تقعر های رو به بیرون و داخل هست که این سه انحنا به خوبی باهم مکمل میشن تا قامت شما صاف و سالم و زیبا بمونه.
در ناحیه شانه، یک تقعر رو به جلو (انحنای رو به عقب) و در ناحیه کمر و گردن تقعر رو به عقب (انحنا در جلو) به خوبی وظیفه ی جذب نیروهای وارده از طرف زمین به سمت بدن و جمجمه رو ایفا میکنند و به راحتی میتونند وزن سر روی بدن رو توزیع کنند تا ما به راحتی مشغول به زندگی باشیم. علاوه بر این وجود این انحنا و تقعرها قابلیت های حرکتی بسیار خوبی هم در اختیار ما میگذاره که اینجا درموردشون صحبت نمیکنیم.
تاثیر نشستن روی صندلی بر کمردرد سیاتیک
یکی از پوزیشن های نشستن که درطول زمان از محبوبیت بیشتری هم برخوردار شده، لش نشستنه. ببخشید اینطور صحبت میکنم، منظورم این مدل نشستنه که اولش صاف و خوشگل مینشینیم و بعد کمکم فرود میایم تا می رسیم به جایی که میشه گفت به جای لگن، روی کمرمون نشستیم. در این حالت، برعکس حالت خوابیدن روی شکم، برای مدت زمان های نسبتا طولانی، انحنای فقرات در ناحیه کمر رو، به زور کم میکنیم. یعنی در جهت عکس این تقعر بهش نیرو وارد میشه و نیرو باقی میمونه.
خب در این حالت هم، از اونجاییکه مهره ها و دیسک های این ناحیه برای منحنی بودن طراحی شدند، نیرویی که بهشون وارد میشه رو به هم دیگه وارد میکنند و این وسط اول از همه دیسک های عزیز کامپرس میشن و باز هم مایع ژله ای داخلشون به دیواره های دیسک اونقدر فشار میاره تا دیواره ی دیسک به سمت بیرون غر میشه.
حالا شما بگین، این غر شدگی باعث چی میشه؟
احسنت، باز هم ریشه های عصب جیغشون درمیاد و داد مارو درمیارن.
تمرین برای کاهش درد سیاتیک
خب حالا راه حل برای این نوع کمردرد و فتق دیسک حاصل از اون چیه؟ چطور پیش گیری کنیم؟
این هم سادهاس:
۱- بهبود پاسچر نشستن و استفاده از صندلی مناسب. برای بهبود پاسچر نشستن عضلات هسته مرکزی بدن (شکم، پهلو و کمر) رو بطور مستمر تمرین بدین و تقویت کنید.
۲- اگر شما هم ساعت های نشستن تون پشت میز و روی صندلی به طور ناخودآگاه میبَردتون به سمت نشستن روی کمر، علاوه بر انجام تمرینات شکم و کمر، هرروز تمرین اکستنشن رو هم در منزل و هم روی صندلی محل کارتون انجام بدین تا فرم مهره ای فقرات مدام ریست بشه و فضا برای دیسک ها باز بشه.
علاوه بر تمریناتی که در وباپلیکیشن سلامتفول در اختیارتون قرار گرفته که میتونید به صورت دورهای انجامشون بدید، مینی تمرین زیر هم به خوبی میتونه سلامت فقرات شما به خصوص در ناحیه کمری رو به روزهای خوب خودش برگردونه
تمرین برای بهبود فرم نشستن و کاهش کمردرد
این تمرین برای بهبود فرم نشستن و البته کاهش کمردرد به خصوص کمردردهایی که به دلیل نشستن های طولانی مدت پشت میز و روی صندلی پدید میان راهکار بسیار هوشمندانه و موثری خواهد بود. چنانچه در مواقع خم شدن به عقب کمردرد دارید و یا در طول مدت نشستن احساس کرخ شدگی پاها رو تجربه میکنید، به خوبی یاد بگیریدش و همراهتون داشته باشید.