شناخت عضلات سینه
اگر بخواهیم ناحیه سینه و عضلاتش رو از لحاظ عملکردِ حرکتی و ساختاری بررسی کنیم، باید اون رو عمدتاً جزو عضلات مؤثر در ناحیه شانه به شمار بیاریم. چرا که یک سرِ عضله اصلی سینه به شانه متصل است و در افتادگیِ شانه و حتی نحوه ی قرارگیریِ کتف روی قفسه سینه (از پشت) مؤثره.
عضلات اصلی سینه و عملکردهای اصلی آن ها
سینه ای بزرگ
خم و باز کردن، داخل کشیدن، چرخشِ داخلی شانه (استخوان بازو)
سینه ای کوچک
ثبات، پایین کشیدن، چرخش به پایین، و بیرون کشیدنِ کتف
مشکلات شایع عضلات سینه
حالا که با عضله های اصلی سینه آشنا شدیم، میتونیم حرکاتی رو هم برای تقویت، انقباض، و کششِ این عضلات انجام بدیم. ولی پیش از اون به برخی مشکلاتِ شایعِ ناشی از انقباض یا کشیدگی بیش از حد این عضلات اشاره میکنیم:
۱. کشیدگی بیش از حد
زمانی که شما دستتون رو بالا میارید تا عمود بر بدنتون قرار بگیره، و از این حالت دست رو به داخل میکشید (دست یعنی از شانه تا نوک انگشتان بدون خم)، یا زمانی که دراز کشیدید و دستتون به طور مورب بالای سرتون قرار داره و میخواهید اون رو به سمت لگنِ مخالف ببرید، و نیز موقعی که کیسه های خرید رو نگه داشتید، از این عضلات کمک نمیگیرید. پس اگر عضلات سینه ای ضعیفی داشته باشید، ممکنه خیلی در اندام شما به چشم نیاد و انحرافی ایجاد نکنه، اما در انجام کارهای روزمره، راحت نخواهید بود. از طرف دیگر، داشتنِ عضلات سینه زیبا کمک شایانی به تناسب اندام شما میکنه.
۲. انقباض بیش از حد (کوتاه شدن عضلات سینه)
حال با علم به اینکه یک سر عضله سینه شما به بالای استخوان بازو (نزدیک شانه) متصله، به راحتی میشه حدس زد که با کوتاه شدنِ این عضله، در انجامِ حرکات روزمره ای که به باز شدن و چرخشِ بازو نیاز باشه، با مشکل مواجه میشید. همچنین از اونجایی که کتف شما هم از پشت به شانه متصله، کوتاهی عضلات سینه، کتف رو به سمت بیرون میکشه و در شانه قوز ایجاد میکنه.